Fakkels.eu

  Goedkope fakkels kopen online begint hier

  U kunt Haardhout in netzakken kopen in verschillende houtsoorten. Meest populair onder Nederlandse en Belgische houtstokers is Essenhout en Berkenhout. Vaak

  worden deze houtsoorten ook gemengd. Door de mix heb je de lange brandtijd van Essen en de volle kronkelende vlammen van Berken.  Al het haarhout is gedroogd tot een vochtigheidspercentage van onder de 20%, dus u kunt het gelijk gebruiken in de binnenhaard, vuurkorf, tuinhaard of vuurschaal.
  De pallet waar het hout op geleverd word hoeft niet retour. Kies hieronder de gewenste hoeveelheid essen of berkenhout haardhout.

  Essenhout in zakken op pallet

  Essenhout heeft een trage verbranding en daardoor een lange brandtijd. Omdat het hout goed gedroogd is rookt het niet en komen er geen spetters af. Essen houtblokken hebben een rustige vlam en branden schooon op. Het hout is in handzame netzakken verpakt van 10 kg per stuk. Essen is een harde houtsoort en brandt langzaam. Het is daarom goed te gebruiken voor middelgrote tot grote haardvuren van lange duur.

  Berkenhout Netzakken op pallet

  Berkenhout kenmerkt zich door een snelle verbranding en daardoor een mooie, volle, kronkelende vlam. Het berkenhout is gedroogd tot onder de 20% vochtigheid, zodat het net spettert en het niet rookt. U kunt het direct gebruiken. Berken is een zachte houtsoort en brandt snel. Het is daarmee ideaal voor kleine tot middelgrote haardvuren van kortere duur.

  Gestapeld 2 kuub Essenhout en Berkenhout op pallet

  Het haardhout is ook gemengd te bestellen. Bij een gemengde verbranding geniet u dus van zowel een lange brandtijd, door de trage verbranding van Essen. En van een volle, dansende vlam van het berkenhout. Voor een lange avond met een vol vuur met grote vlammen is de mix ideaal.